Van Canto

van-canto_2008Cikkünkben egy különleges formációt mutatnánk be, amely elsősorban abból a szempontból különleges és egyedi, hogy nem emelkedik ki igazán az énekesnő az együttesből, hiszen egy tag kivételével mindenki „megszólal” a dalokban. 😉 Talán ezért kicsit ki is lóg az általunk ajánlott együttesek sorából, de remélem nem bánjátok és felkeltettem az érdeklődéseteket!
Ismerjétek meg hát az utánozhatatlan Van Canto-t!

Öt énekes és egy dobos…nem mindennapi formáció a mai zenei életben, főleg nem a metál világában.

A német Van Canto magát ’heavy metal a capella’ kategóriába sorolja. Az a capella kifejezés a hangszerkíséret nélküli többszólamú kórusműre értendő, amelyet eredetileg az egyházi zenében alkalmaztak.

Az együttes tagjai:

Inga Scharf – magasabb- női vokál
Dennis Schunke (Sly) –férfi vokál
Ross Thompson – magas „rakkatakka” vokál
Stefan Schmidt – mély „rakkatakka” vokál, „wahwah” gitárszóló
Ingo Sterzinger (Ike) –mélyebb „dandan” vokál
Bastian Emig – dobok

Tehát a basszus, billentyű mind imitált hang, ehhez jön az „eredeti” dob dobossal és a két énekesünk. Véleményem szerint profi munka és természetesen nem csak én gondolom így hiszen már három albumuk (Tribe of force, Hero, A storm to come) is megjelent, rengeteg fellépésük van, sok fesztiválon fordulnak meg és rajongói táboruk is egyre növekszik.

S az együttes még nem is olyan régóta létezik, hiszen 2006-ban alapította Stefan, s decemberben már ki is jött első stúdióalbumuk a Storm to come.
2008-ban érkezett a második album, amelyen feldolgozások is helyet kaptak nem kisebb bandáktól, mint a Nightwish, Manowar, Iron Maiden és a Deep Purple.

Majd idén már meg is jelent a következő korong, amelynek munkálataiban Tony Kakko (Sonata arctica), Chris Boltendahl (Grave Digger), Victor Smolski (Rage) is részt vett.

Írta: Brigitte
2010. jún. 01.