Violet Sun

violet sunEzúttal egy olasz Symphonic Power metal zenekart mutatunk be nektek, akik 2010-ben debütáltak albumukkal, és minden bizonnyal ígéretes pályafutás elé néznek!

A zenekar ötlete 2005-ben született meg Dario Grillo fejéből, miután hallotta Alessandra Amata énekesnőt, Catania tehetségét, aki jól ismert volt szicíliai zenei körökben. Darionak volt néhány érdekes befejezetlen munkája, amiket rögtön felajánlott Alessandrának. Az énekesnő lelkesen bólintott rá a projektre, így néhány hónapon belül neki is álltak dolgozni a „Loneliness in supremacy” album dalain.
A lemez 2010-ben látott napvilágot, és ők maguk a következőképpen jellemzik:

A „Loneliness in supremacy” nem egy normális metál album, de egy igazi ötvözete a klasszikus és opera zenének, a heavy metálnak, a progresszív zenének és így tovább, mindezekhez elbűvölő énekdallamok párosulnak. Ez a lemez félúton van az igazi  opera metal (Avantasia, Aina, Nostradamus) és az olyan bandák között, mint a Nightwish, Kamelot vagy az Epica, és ez az erőssége a Violet Sunnak.

A zenekart jelenleg hárman alkotják, ők a következők:
Alessandra Amata – ének, billentyűs hangszerek
Dario Grillo – ének, gitár, basszusgitár, billentyű, nagyzenekari részek
Alex Grillo – dobok, ütős hangszerek

Emellett az albumukon vendégzenészek is hallhatóak, Giuseppe Finocchiaro felelt a szaxofonért, és egy egész opera kórus is részt vett a felvételeken.

2011. jan. 30.