Light & Dark: 3. rész

lightanddarkSorozatunk következő részében egy kevésbé ismert szerelmespár kerül bemutatásra (jómagam is véletlenül tudtam meg, hogy együtt vannak), akik között olyan jól működik a közös zenélés, hogy még egy saját szólóprojektet is létrehoztak.

Catherine Nyland & Ole Kristian Odden (Cat & Mulciber)

A páros 2000-ben ismerte meg egymást, a Mortal Love megalapításakor. Az énekes Cat és a billentyűs Mulciber akkor még csak barátként tekintettek egymásra, két és fél évvel később azonban elindult köztük egy sokkal mélyebb dolog, ami több volt, mint zenésztársi viszony. Kapcsolatuk bizonyítottan jól működik annak ellenére is, hogy együtt zenélnek – 2007 óta ugyanis már nem csak a Mortal Love-ban dolgoznak együtt. Abban az évben közösen létrehoztak egy Wolf Awaken nevű, még nem hivatalosított szólóprojektet, amit főként a maguk szórakoztatására alapítottak.lightanddark3

Szintén 2007-ben kislányuk született, aki a Lelah nevet kapta. 2009 nyarán pedig Cat világra hozta második gyermeküket, Liam-et.

Jelenleg a norvégiai fővárostól nem messze,egy Nakkerud nevű faluban élnek, ahol kellő inspirációt és kreativitást nyernek a természet csendjétől, nyugalmától.

2010. május 10.