Karácsonyi emlékek – 1. rész

Hűséges olvasóink még emlékeznek talán a két évvel ezelőtti karácsonyi meglepetés cikksorozatunkra. Ezúttal is készültünk egy kis meglepetéssel, s persze nemcsak mi, hanem kedvenc énekesnőink is, egy-egy szép gondolattal kívánsággal és egy-egy történettel, melyben számukra legkedvesebb, szívükhöz közel álló karácsonyi emlékükről mesélnek. Fogadjátok szeretettel az énekesnők legszebb pillanatait, melyeket nagy lelkesedéssel osztottak meg Velünk, rajongókkal.

Boldog Karácsonyt kíván a Ladies in Rock magazin szerkesztősége:
Dóri és Brigiheidiheidijoulu
Az egyik legszebb karácsonyi emlékem évekkel ezelőtti. Miután megettük a karácsonyi vacsorát, elmentünk sétálni. Nagyon hideg este volt, és minden fa fehérségbe burkolózott. Magunkhoz vettünk zabkévét, gyertyát, és elvittük őket az erdőbe, hogy a madarak is megélhessék a karácsonyt. Úgy érzem, nagyon szép pillanat volt, ahogy a kis gyertya megvilágítja a havat, a sötét erdőt.

Heidi üzenete:
Mindenkinek nagyon szép karácsonyt kívánok!
És kérlek titeket, ne feledkezzünk meg azokról sem, akiknek szüksége van a segítségünkre!anitaAnita-Telanyu

Még 12-13 éves lehettem, amikor Karácsonyra írtam egy dalt és egy szál gitáron kísértem magam. A suliban ünnepeltük a karácsonyt és az aulában leültem egy székre (természetesen ez meg volt beszélve a tanárokkal) és én ezzel a dallal köszöntöttem az egész iskolát. A csönd és figyelem, ami a dal előadása közben megtisztelt nem volt minden napos. Valódi volt. Vannak, akik a mai napig emlékeznek rá és meg is említik nekem. Ezt a dalt akkor szenteste is előadtam otthon. Nagyon szép emlékek ezek.
Nálunk a családban (főleg édesanyám részéről, de édes mamikám is hasonló volt) a közös éneklések gyertyafénynél nagyon meghitté tették az estét. Felnőttként pedig a gyermekeim öröme, a lázas készülődés izgalma, fadíszítés, sütés – főzés teszi mindig emlékezetessé az ünnepet. A szüleimet, párom szüleit is meglátogatjuk, közös nagy családi ünneplések vannak. Bár elég mozgalmas minden karácsonyom, azért este amikor elcsendesedik a ház, nagyon szeretek gyertyafénynél kitekintgetni az ablakon, nézni a csillagokat ha tiszta az ég. Csendben hálát, imát mondani mindenért. Ilyenkor megemlékezem azokról a szeretteimről is, akik már nem lehetnek itt, de az Égben ők is ünnepelnek talán, csak kicsit másképpen.

Anita Üzenete:
Mindenképpen lassítsatok le, nézzetek befelé, ne hárítsatok kifelé semmit, csak figyeljetek befelé. Legyetek együtt a csenddel. Figyeljétek meg a gondolataitokat és érzelmeiteket.Mit üzennek nektek? Legyetek őszinték magatokhoz. Senki mással nem kell megosztanotok amit tapasztaltok, csak önmagatokkal. Itt kezdődik minden pozitív változás. Természetesen innentől kezdve éberségre és folyamatos munkára van szükség a változáshoz.
Miről szól a Karácsony? Jézus születéséről? És miről szól Jézus élete? Mit tanított végig? A szeretetet. A szeretet az élet. De a szeretet nem érzelem, hanem érzelem mentes. Az érzelmek a szerelem, a bánat, a düh, az öröm, a féltékenység és még sorolhatnám, ezek mind érzelmek. De a szeretet ezektől mentes. Ezek felett áll ezektől függetlenül van és létezik bennetek, körülöttetek. Ha függetleníted magad a gondolatoktól, érzelmektől, rátalálsz erre a kis gyönyörű mezőre, ahol azt fogod tapasztalni, hogy minden EGY. Ez a szeretet. Ha ebben vagy (márpedig ebben vagy csak elfedték ezt a mezőt a gondolatok és érzelmek , félelmek, illúziók rétegei) akkor béke van az egységben.
Egy másik üzenet, ami szintén nagyon fontos. Gyertek koncertekre, mozduljatok, csak veletek együtt tudunk életben maradni! 🙂 A rock örök! 🙂
Nagyon szép Karácsonyt és Boldog Új Évet mindenkinek!:-)juliaDSC01188
Kislány koromban volt egy hagyomány a családunkban, miszerint a Mikulás a lakásunk erkélyére teszi ki nekem a karácsonyfát. Emlékszem, ahogy anyukám mondta, hogy zajt hallott a szobámban lévő erkély felől, én meg odamentem megnézni, és ott várt egy fenyőfa, utána pedig anyukám megengedte, hogy segítsek neki feldíszíteni. És persze az ajándékok – mivel az orosz karácsony az Újév után, január 7-én van – karácsonyig minden egyes nap kaptam egy ajándékot, és alig vártam, hogy újabb és újabb csomagot bonthassak ki. Ezek az emlékek örökké a szívemben maradnak. És most próbálom átadni ezeket a varázslatos emlékeimet a négy éves kislányunknak.
 
Julia üzenete:
Szeretnék a Ladies in Rock magazin olvasóinak nagyon boldog karácsonyt és ütős Újévet kívánni! Kérlek, hallgassátok és támogassátok a helyi zenét.
ivett702838_560095980671920_976948624_n
Valójában az összes karácsonyom emlékezetes. Számomra a karácsony a legszebb ünnep. Az egész család együtt, a szép karácsonyfa és az illata, narancs, banán, karácsonyi zenék, finom ételek…Mindig ezt az ünnepet szoktam a legjobban várni.
Talán egyet ki tudnék emelni a sok közül. 12 éves lehettem, amikor arra számítottam, hogy gitárt kapok. De anyukám megtréfált, ami elég jól sikerült neki. Oda gyülekeztünk a karácsonyfa köré, és hiába néztem itt-ott, sehol nem láttam a gitárt… Szépen lassan kicsomagolgattunk minden ajándékot, és az asztalhoz ültünk, ahol mindenki mutogatta büszkén a másiknak, hogy mit kapott… Kicsit búslakodtam, mert már nagyon vágytam arra a gitárra. Édesanyám elküldött a spájzba valamiért, és amikor kinyitottam az ajtót leesett az állam. El is sírtam magam. Ott volt az én gyönyörű akusztikus gitárom.

Ivett üzenete:
Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt, és egészségben gazdag, boldog új évet kívánok!!! Remélem az új évben még több helyre eljutunk a zenekarral, hogy minél többször találkozhassunk Veletek!!

clementineIMG_8687

Kedves Ladies in Rock olvasók!

Nagyon boldog karácsonyt kívánok, és minden jót 2013-ra!

Egy nőnek nem mindig könnyű a zeneiparban, szóval nagyon hálásak vagyunk minden támogatásért, amit kapunk. Köszönöm a magazinnak a kezdeményezést, köszönet minden olvasónak és támogatónak, valamint köszönet mindenkinek, aki szereti és terjeszti a metál zenét!

A legszebb karácsonyi emlékeimért vissza kell tekintenem oda, amikor még nagyon kicsi voltam, a szüleim még együtt éltek és a kishúgom még baba volt, ekkor még mindannyian egy családot formáltunk. A karácsony hatalmas közhelynek felelt meg, sok családi összejövetellel és rengeteg ajándékkal… Emlékszem, hogy boldog voltam, igazán, azért, mert ez volt az egész évből az a pillanat, amikor átélhettem a szeretet igazi és valós jelentését.
Azt kívánom, hogy mindenki érezze, hogy szeretik, és nagyszerű időt töltsön el a szeretteivel!

2013 egy nagyon intenzív és érdekes időszak lesz a Serenity számára, új felvételek várhatók, márciusban pedig megkezdődik a zenekar első turnéja Európa-szerte!

2012. december 22.