Egyslágeres zenekarok

Egyslágeres előadó – sűrűn találkozhatunk ezzel a kifejezéssel. Leginkább agyonjátszott nyári számok, vagy időszakosan felkapott, átmeneti divathullámot keltő dalok esetében, ahol az előadó később már nem képes megismételni a sikert, hiába próbálkozik újabb művekkel. De az is előfordul, hogy az Élet szól közbe – mire a szekér beindulna, feladják, magánéleti, munkaügyi vagy egyéb okok miatt. Sok zenekart ért már el ez a végzet, sajnos a female rock/metal köreiben is. A folytatásban három együttesről olvashattok, akiknek azelőtt véget ért a közös zenei pályafutása, mielőtt igazán elkezdődhetett volna.

Full Blown Rose

156497_FullBlownRose1[1]
A csapat 2001-ben alakult meg New Yorkban, és mindössze négy évig működött – ezalatt is több tagcsere történt a zenekarban, az alapítótagok közül egyedül az énekesnő, Josephine Conigliaro maradt meg. Legismertebb daluk a “Somebody help me”, amely a szintén rövid életű Tru Calling sorozat főcímdala volt. 2005-ben honlapjukon jelentették be feloszlásukat. Amíg léteztek, nem értek el nagy sikereket, és sosem jelent meg hivatalos albumuk. Egy-két daluk filmzenékbe került be, illetve egykor a myspace oldalukra töltöttek fel tizennégy teljes számot. Nevük fennmaradása leginkább az internetnek köszönhető, ahol utólag, már feloszlásuk után kezdett el kialakulni a rajongótáboruk.

Utolsó felállás:
Josephine Conigliaro – ének (2001–2005)
Josh Allen – gitár (2003–2005)
Matthieu LeChevalier – dob (2004–2005)
Pete Boskovich – basszusgitár (2004–2005)

Glassmode

Glassmode
Az olasz zenekar 2004-ben alakult, és a cikket tekintve kicsit kilógnak a sorból, mivel hivatalosan még léteznek. Ám a tíz év alatt mindössze egyetlen EP-t adtak ki, Beyond the Silence címmel, amin öt dal kapott helyet, és 2007-ben jelent meg. Ugyanebben az évben az egyik dalhoz videoklipet is leforgattak. Emellett megalakulásuk évében még egy demót hoztak össze. Azóta semmilyen hír, információ nincs róluk. Reméljük, hallunk még felőlük!

Tagok:
Suelí Fazzari – ének
Andrea Ettorre – gitár
Andrea Amaricci – gitár
Mauro Mucci – billentyű
Alessandro ‘Ale’ Palma – basszusgitár
Giani Dibenedetto – dob

Sonata Nocturna

sonRóluk már többször is szó esett magazinunkban, mindazonáltal ebben a cikkben is helyük van. A zenekar Granadában alakult 1999-ben, és pontosan nem tudni, mikor oszlottak fel, de valószínűleg 2004-ben. Egy demót és egy EP-t rögzítettek, előbbit 2001-ben, utóbbit 2003-ban. Legjobban sikerült dalukhoz, a The Darkest Winterhez egy, kezdőkhöz képest nagyon is igényes videót forgattak le, és miután szép csendben eltűntek a színről, ez a klip egyre több pozitív visszajelzést kapott. Egykori énekesnőjük, Amparo García Iglesias itt mesél a zenekaros időszakról és magáról.

Tagok voltak:
Amparo García Iglesias – ének
Miguel Mesas – gitár
Rafael Mejías – basszusgitár
Javier Tienda – billentyű