Whispering woods

whispering woods
Igaz, hogy a romániai zenekar nem csak-csajos, de a hét tagból négyen lányok, szóval pillanatnyilag mégis nőuralom jellemzi a csapatot. 😉 Egy kiforrott, letisztult hangzásvilágú együttessel állunk szemben, akikben nagyon sok a fantázia, méltán van hát helyük a magazinban!

A Whispering Woods ötlete még 2008-ban merült fel két barát által, akik szerettek volna olyan zenekart létrehozni, ahol a szimfonikus elemeké a főszerep. Tudták, hogy ebből a műfajnak már nagyon sok képviselője van, mégis bíztak abban, hogy a tervezett musical jellegű előadásaik és koncepció alapú dalaik elhozzák az áhított sikert. Több tagcsere után 2010-re alakult ki egy erősebb felállás, és megkezdték az első EP-k felvételeit. Ebben az évben csatlakozott hozzájuk Cătălina Popa fuvolás, és habár ezt a hangszert nem tervezték zenéjükbe, rájöttek, hogy nagyon nagy pluszt ad hozzá a számokhoz.
Debütáló albumuk, a Fairy Woods digitális formában 2011. szeptember 30-án jelent meg, 2012 áprilisában pedig kézzel fogható kiadványként is. A lemezen kiválóan elegyednek a gothic, a doom és a szimfonikus műfaj elemei. Az album történetében a hallgató a főszereplő, aki részt vesz egy képzeletbeli utazáson egy misztikus helyen belül, ahol bármi lehetséges.

A zenekar jelenleg gőzerővel dolgozik a második albumukon, amely várhatóan 2015 elején jelenik meg.

Jelenlegi tagok:

Alexandra Burcă – szoprán
Corina Hamat – mezzo szoprán
Cătălina Popa – fuvola
Cora Miron – billentyű
Alex Dascăl – dob
Istvan Vladareanu – basszusgitár
Doru Căilean – gitár