Evyltyde

evyltyde
Ezúttal egy viszonylag friss zenekarral ismerkedünk meg, hiszen az Evyltyde alig másfél éves múltra tekinthet vissza. A brit zenekar sokakkal ellentétben nem akar újat alkotni, sőt: a nyolcvanas évek legendás rockzenéjét szeretnék megidézni ebben a modern korban.
Az Evyltyde 2013 augusztusában jött létre Danny Merton (gitár) és Hannah Delany (ének), által. Céljuk az volt, visszahozzák a hagyományos, nyolcvanas években kultikus metálzene hangzását. Önerőből rögzítettek néhány számot, az egyik ilyen volt a Fight to be free. A dal 2013 karácsonyán látott napvilágot, és a mai napig letölthető. A single által hozott összes bevételt a zenekar jótékony célokra ajánlotta fel, mivel magát a számot is olyan események ihlették, mint az Arab tavasz és a szíriai háború.
2013 végén állandó taggá vált Paul James basszusgitáros, majd hosszas keresgélés után megtalálták dobosukat is Isaac Marques személyében.
Viszonylag rövid időn belül a színpadra is eljutottak, felléptek többek között a Dethonator és a Skreamer zenekarokkal. 2014 júliusában kiadták második, Killer című kislemezüket. Ehhez videoklipet is forgattak, amelyet néhány héten belül több mint ezren tekintettek meg.
2015. január 19-én jelenik meg debütáló albumuk Evyltyde címmel.