The Reasoning

thereasoning
Egy újabb zenekar, akikről sajnos már csak múltidőben beszélhetünk, az angol progresszív rock/metal zenekar 2015-ben feloszlott. Tízéves létezésük alatt öt nagylemezt adtak ki. Lássuk, kik voltak ők!
A The Reasoning 2005 októberében jött létre, miután Matthew Cohen basszusgitáros kilépett korábbi zenekarából, a Neo progresszív műfajban utazó Magentából. Hamar megtalálta maga mellé az új zenészeket Lee Wright (gitár), Vinden Wylde (dob), Gareth Jones (billentyűk, ének), Dylan Thompson (gitár, ének), és az elismert Rachel Jones énekesnő személyében, aki korábban a Karnatakában énekelt. Így tehát egy trió szolgáltatta az éneket zenéjükben, Gareth, Dylan és Rachel remekül kiegészítette egymást a számokban.
Tervük az volt, hogy olyan zenét hozzanak létre, ami több, mint rock, és több, mint progresszív. Így született meg a 2007-es debütáló album, az Awakening. A lemezen vendégzenészként feltűnt Steve Rothery (Marillion) és Liz Prendergast (Blue Horses).
Ezután még négy albumot adtak ki, 2008-ban jelent meg a Dark Angel, 2010-ben két lemezt is megjelentettek (Adverse Camber, Acoustically Speaking – utóbbi a korábbi dalaik akusztikus verzióját tartalmazta), utolsó albumuk pedig 2012-ben jött ki Adventures in Neverland címmel. 2011-ben rögzítették egy amerikai koncertjüket, és live albumként kiadták, ez volt a Bottle of Gettysburg.
A zenekar Európa-szerte turnézott a Marillion és a Fish zenekarral.
2015 elején bejelentették feloszlásukat.