Solice

soliceA fiatal hard rock/alternatív metal csapat rövid létezése alatt számos sikerre tett szert. Ideje megismernünk őket!

A Solice megalakulása nem nevezhető éppen átlagosnak. 2011 tavaszán Juan (gitár, ének) és Xtina (billentyűk, ének) akusztikus felállásban kezdtek el együtt dolgozni Kanadában. Később úgy döntöttek, az Egyesült Államokba utaznak, hogy ott próbáljanak szerencsét. Félúton megálltak Texasban, és tartottak ott egy nyílt próbát, és pozitív visszajelzéseket kaptak. Arlingtonban maradtak néhány napot, és ezalatt rögzítettek egy akusztikus EP-t. Egy hét elteltével folytatták az utazást, amikor azonban megérkeztek a célállomásra, furcsa érzésük támadt, valami visszahúzta őket Texasba. Így hát visszautaztak, és ott kezdtek el tagokat keresni, hamar rá is találtak Ryan Matthews dobosra. Ők hárman bevonultak az egykori JBL stúdióba, hogy megnézzék, tudnak-e együtt dolgozni. Azon az éjszakán megszületett első daluk, a Break Free.
Rá egy héttel épp az autópályán vezettek, amikor az előttük haladó kocsiból valaki integetett feléjük. Az egyik srác volt a nyílt próbáról. Megálltak egy benzinkútnál beszélgetni. A srác autójában utazott Rob Pummill basszusgitáros, aki néhány perc beszélgetés után meginvitálta őket az otthonába, és bemutatta basszusgitár-tudását. Tetszett nekik a stílusa, úgyhogy elhívták egy zenekari próbára, végül teljes körű tag lett. A zenekar felállása azóta is változatlan.
2012 februárjában léptek a publikum elé, felkavarva az alternatív zene állóvizét. Sokszínű hangzásukban olyan zenekarok hatását lehet felfedezni, mint a Korn, az Evanescence, Tool, Slipknot, In This Moment és a Bullet for my Valentine. Dalaikban megtalálhatóak a sötét melódiák, a vidám alternatív dallamok és a punkos beütések is, amelyek együttesen alkotják a Solice sajátos hangzásvilágát.
Zenei pályájuk rohamosan ívelt felfelé, három év alatt több nagyobb fesztiválon léptek fel, olyan nevek társaságában, mint a Godsmack, Papa Roach, Lacuna Coil, Skillet, In This Moment vagy a Breaking Benjamin.
2014 augusztusában megjelent debütáló, nevüket viselő albumuk, illetve leforgatták első videoklipjüket a Break Free című dalhoz.
2016. január 28-án új dallal és klippel jelentkeztek, ez az In the Dark.

Tagok:
Xtina – ének, billentyűk
Juan – ének, gitár
Ryan – dob
Rob – basszusgitár