Sevi

sevi
Bulgáriából jelentkezik a magát csak Heart rockként jellemző Sevi. Lássuk, kik ők!

A zenekart 2010-ben alapította Svetlana „Sevi” Bliznakova (ének, dalszerzés) és Rally Velinov (basszusgitár, dalszerzés), akik már korábban is dolgoztak együtt különféle projekteken. Sok tagcsere után alakult ki a végleges felállás. Első dalukat 2011 júniusában adták ki, amit nemzetközi szinten játszottak rádiók, többek között Peruban és az Egyesült Királyságban.
2012 januárjában a Sevi rendezett egy fesztivált az új bolgár zenekarok részére, júniusban pedig megjelent debütáló albumuk, a What Lies Beyond. A lemezt kalóznak öltözve mutatták be, akik új kalandok és horizontok után néznek.
A zenekar több műfajt is kipróbált, 2012 végén egy trance projektet is bemutattak, 2013-ban pedig akusztikus albumot adtak ki, DVD-vel kísérve.
2014-ben dolgozni kezdtek következő lemezükön, és részt vettek első európai turnéjukon is. Koncerteztek Görögországban, Olaszországban és Szerbiában. 2015 februárjában Szófiában fellépve ünnepelték fennállásuk ötödik születésnapját, és egyúttal bemutatták könyvüket, amely a The Price to Be Yourself címet kapta, és Nikolay Hristov újságíró munkáját dicséri.
2016 januárjában új dalt és klipet mutattak be, ez a Don’t Hesitate.

Tagok:
Sevi – ének
Pavlin Ivanov – dob
Dessy Markova – billentyű
Rally Velinov – basszusgitár
Delyan Ketipov – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/bandSEVI