Black State Highway

black state highwayEnergikus hard rock zene, néhol blues-os riffekkel, Angliából!

A zenekar 2010-ben alakult, és bár székhelyük Brighton, a tagok különböző nemzetiségűek: az énekesnő Lettországból származik, a basszusgitáros skót, a két gitáros közül az egyik angol, a másik svéd – utóbbi, Yonnis (Jon) csatlakozott utoljára a zenekarhoz, mégpedig igen mulatságos módon: már le volt szervezve debütáló koncertjük, de nem találtak második gitárost a már meglévő Olie mellé. Olie meglátta egy folyosón Yonnist sétálni, észrevette, hogy hosszú haja van, bőrdzsekis és a hátán egy gitárt cipel. Végső kétségbeesésében megszólította őt, a svéd zenész pedig másnap már csatlakozott is a zenekarhoz.
Ezután egyre többet koncerteztek, London vonzáskörében megjárták az összes rockklubot, de egyik sem volt olyan emlékezetes számukra, mint az, amikor egy templomban elnyomták a Highway to Hellt gyászoló gyerekek és dühös szülők előtt, akik a fülükre szorították a kezüket.
A zenekarra széles és változatos stílusok voltak hatással, ezek közül kiemelkedően a ’70-es évekbeli old school rockzenészek. A ritmusok agresszívan és erőteljesen lüktet, a szólók kidolgozottak és képzettek.
2014-ben adták ki első albumukat, amely a zenekar nevét kapta címként.

Tagok:
Liva Steinberga – ének
Olie Trethewey – gitár
Gordon Duncan – basszusgitár
Jon Crampton – gitár
Harry Bland – dob

Facebook: https://www.facebook.com/blackstatehighway