Ankor

ankorErőteljes alternatív metal Spanyolországból, brit frontasszonnyal.

A zenekar gyökerei egészen 2003-ig nyúlnak vissza, amikor az alapítótagok mindössze 14 év körüliek voltak. Azóta sokat formálódott a műfajuk, és számos tagcserén mentek keresztül: a kezdetekben heavy/power metalt játszottak, később az alternatív metal vizeire eveztek, az alapítók közül pedig ma már csak a gitáros van a csapatban. 2013-ig Rosa de la Cruz volt a frontember, vele készült el az első három nagylemezük is. 2014 óta egy angol énekesnővel dolgoznak együtt, aki a dallamos témák mellett a hörgésért/sikolyokért is felel. Ugyanebben az évben feldolgozták a Chop Suey! című System of a Down dalt, amihez videoklipet is forgattak. Ma már a spanyol rock/metal színtér egyik meghatározó együttesének számítanak, 2015-ben a La Heavy magazin olvasói megszavazták őket a legjobb újonc zenekarnak.
Első albumukat még spanyol nyelven írták meg, és csak hazájukban illetve Japánban jelent meg 2007-ben. A második lemez, a 2011-es „My Own Angel” már angolul íródott, és ezzel nyitottak a nemzetközi ismertség felé, amin sokat lendített, hogy egy német kiadó, a STF-Records dobta piacra. Ekkor az Ankor turnézni kezdett, több mint ötven állomáson keresztül, köztük fesztiválokon állomásoztak, többek között olyan nevekkel, mint a Guns N’ Roses, Marilyn Manson vagy a Nightwish. A My Own Angel című albumot többek között Spanyolországban, Norvégiában és Görögországban is az év albumának szavazták meg.
A 2013-as Last Song For Venus album után történt énekesposzton a tagcsere. Jessie Williams érkezésével rögzítettek egy EP-t Get on the Winner Horse! címmel, majd 2017-ben megjelent negyedik albumuk, a Beyond the Silence of These Years. A keverési munkálatokat New Yorkban látta el Dan Korneff, aki dolgozott már többek között a Papa Roach, Paramore és Breaking Benjamin zenekarokkal is.

Tagok:
Jessie Williams – ének, hörgés
David Romeu – gitár, vokál
Fito Martínez – gitár, vokál
Ra Tache – dob, billentyűk

Facebook: https://www.facebook.com/ankormusic