Edge of Paradise

edge of paradiseHard rock/heavy metal Los Angelesből!

A zenekar 2011-ben alakult Los Angelesben. Margareta Monet énekes és Dave Bates gitáros által. Utóbbi akkortájt egy Bleed nevű csapatban játszott együtt többek között Robin McAluey énekessel. Miután Margareta és Dave megalapították saját formációjukat, McAluey kiadatlan dalait átdolgozták, és feltették őket debütáló albumukra, amely 2011-ben Mask címmel jelent meg. Nagyon jó visszajelzéseket kaptak, a CMJ rádióban a hatodik legjátszottabb volt, közvetlenül a Machine Head és a Five Finger Death Punch mögött. Miután megjelent debütáló albumuk, több mint húsz állomáson turnéztak, olyan nevek társaságában léptek fel, mint a Kamelot, Chris Broderick (Megadeth) vagy Dave Lombardo (Slayer).
Második lemezük producere a legendás Michael Wagener volt. Az album 2015-ben Immortal Waltz címmel a Pure Steel Records gondozásában jelent meg, erről az In a Dream és a Rise for the Fallen dalokhoz videoklipet is forgattak.
2017-ben új anyaggal jelentkeztek, az Alive című EP március 30-án jött ki, és rögtön az első héten bejutott a Billboard listáira. A Bravewords.com úgy jellemezte az EP-t, mintha egy teljesen új világ, másik bolygó lenne. A HardRockHaven pedig így jellemezte az énekesnőt: „Ne tévesszen meg az angyali személyisége és szépsége, mert Monet ereje, intenzitása torkon ragad és addig nem enged el, amíg le nem sodorja a fejedet a földöntúli hangjával.”
Az Alive címadó dalához videoklipet is forgattak, amely február 10-én került ki az internetre.

Tagok:
Margarita Monet – ének
Dave Bates – gitár
John Chominsky – dob
Nick Ericson – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/EdgeOfParadiseBand