Gerda-Benkő Band (GBB)

gerda-benkőMost egy kicsit rendhagyó cikk következik, a modernebb rock/metal vonalról elkanyarodunk a progblues, blues-rock irányába. Egy magyar zenekar, a Gerda-Benkő Band idén ünnepli tízéves fennállását, és ennek alkalmából október 19-én az ELLÁTÓházban tartanak koncertet. Részletek és tudnivalók a csapatról a cikk folytatásában!

A zenekarról

Benkő Zsoltot sem szakmán belül, sem azon kívül nem kell bemutatni, hiszen ikonikus előadója a magyar blues érának. Erőteljes előadásmódja, virtuóz szólói tették ismertté a nevét. Ezen kívül a blues-zal kapcsolatos kiterjedt lexikális tudását is elkezdte átadni az érdeklődőknek bluestörténeti előadásain.

Garda Zsuzsa ’96 óta az egyik legerőteljesebb női rock torok az országban. Bár háttérénekesként rengeteg híresség mögött énekelt, mégis rock/blues énekesnőként ismeri a szakma és a „zsűri”. Hiteles, erőteljes, tiszta hangjától sokan borzongtak már.

Immár csapatukba tartozik Takács Roland „Kanóc” basszusgitáros, akit szintén virtuozitása és basszusgitárosoktól szokatlanul erős szólisztikus előadásmódja emel ki kortársai közül. Többek közt ennek is köszönhető, hogy mind a hazai, mind nemzetközi színtéren neves előadókkal játszik session zenészként. Kreativitását saját formációkban is kamatoztatja.

Sümeghi Tamás „Toma” sem lóg ki a bandából, szinte ugyanezek jellemzőek rá: pontos, erőteljes, improvizatív dob tudás. Session zenészként szintén híres előadók koncertjeinek fényét emeli. Egyedi megszólalásának köszönhetően egyáltalán nem háttér-dobos a koncerteken. Szólói sokat tesznek hozzá a Band progresszív megszólalásához.

Facebook: https://www.facebook.com/gardabenko

A koncertről

Vendégük régi barátjuk, a szájharmonika egyik legnagyobb mestere: Szabó Tamás! Őt végképp nem kell bemutatni a vájtfülű közönségnek, hiszen életműve magáért beszél, zenekara a Mojo Workings pedig haza is nemzetközi sikereket is magáénak tudhat!

Mindenképp egy nagyon ütős előadást várhatunk a srácoktól és a hölgytől e koncerten. Ennyi szenvedélyes zenész egy színpadon biztos, hogy kiveri a biztosítékot! Repertoárjuk az Ellátóban főleg a Duó régebbi saját számainak zenekari átiratából áll majd, de természetesen néhány kedvencüket is eljátsszák: akár Joplint, SRV-t, vagy Arethát is hallhatunk tőlük!

Vendégzenekaruk a Keep Floyding legénységének három tagjából (Tóth, András, Balázs Bálint és Heinfarth György) verbuválódott progresszív blues-rock trió, a The Good, The Bad and The Ugly fantázianévre hallgató formáció lesz, akik ezen a koncerten fognak debütálni! Illik egymáshoz a két banda, hiszen náluk is az erőteljes hangzás, a szakmai tudás, a szenvedély és a progresszivitás kerül előtérbe.

Helyszín: EllátóHáz, Dob u. 19

Időpont: 10.19. 19:00

Belépődíj: 1500ft

Az esemény Facebookon