Reagált a Xandria a történtekre

xandriaMegszólalt a zenekar Dianne közleményével és az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban.
– Kedves mindenki,

Nagyon elszomorít minket az a helyzet, amivel nekünk, nektek, a Xandria követőinek szembesülnünk kell most.
Miután korábban annyi koncertet lemondtunk, mert Dianne július óta nem tudott velünk fellépni, most arról tájékoztatott minket, hogy azonnali hatállyal elhagyja a zenekart.
Ez azután történt, miután közzétettük, hogy a közelgő koncerteket egy ideiglenes énekesnővel nyomjuk le. Mindenki számára nyilvánvaló volt, beleértve Dianne-t is, hogy ez csak egy átmeneti megoldás lett volna. A távozását meglepő módon kellett megtudnunk, egy olyan közleményben, amiben nem ismertünk magunkra.
Szomorúak voltunk, amiért annyi koncertet le kellett mondanunk, és amiatt  is, hogy valószínűleg még határozatlan ideig nem tudnánk fellépni a jövőben. Emiatt szerettük volna legalább a novemberi és decemberi koncerteket egy ideiglenes énekesnővel megtartani, és ünnepelni a zenét, amit annyira szeretünk, veletek, nem pedig újabb koncerteket lemondani.
Mindig mindent megtettünk, hogy a legjobbat nyújtsuk a rajongóinknak, ezért ebben a bonyolult helyzetben is erre törekedtünk.
Ugyancsak igyekeztünk megtalálni a módját, hogy minden zenészünkkel törődjünk, és élvezhessük a zenét, ami néha nehéz volt mindenkinek. Sajnos úgy tűnik, Dianne igényei és céljai eltérnek a zenekarétól.
Azonban büszkén tekintünk vissza arra, amit együtt elértünk, és köszönjük Dianne-nak azt a nagyszerű időszakot, amit megosztott velünk, és mindent, amit a csapatért tett. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben!
Mi továbbra is élvezni fogjuk a zene iránti szenvedélyt veletek, novemberben, decemberben és azután is. Nehéz szívvel, ugyanakkor várakozással tekintünk a jövőre, és találkozunk majd, megosztva veletek a zenéinket.