Interjú Kristell Lowagie-val

Hamarosan új albummal tér vissza a belga Lovelorn Dolls zenekar. Énekesnőjükkel, Kristell Lowagie-val a közelgő lemezről, szólóprojektjéről és a zene melletti másik szenvedélyéről beszélgettünk. Ezúton is köszönjük neki a válaszait!
– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kisebb szünet után visszatér a Lovelorn Dolls! Hogy vagytok most?
Köszönjük, a Lovelorn Dolls jobban van. Mindkettőnknek személyes problémákkal kellett szembenéznie, mindkettőnknek volt egy összeomlása, de sikerült ezeket az eseményeket arra felhasználnunk, hogy elkészítsük a harmadik albumunkat!

– Az új album sötétebb hangulatú lesz az elődjeinél. Mi ennek az oka? Személyes dolgok ihlették, vagy ez egy tudatosan kitalált koncepció?
Amikor elkezdjük megírni egy album első dalait, sosem tudjuk, milyen hangzása lesz a végén. De lépésről lépésre a dallamok összeállnak, és a szövegeim megadják hozzá a tónust. A világ eseményei késztettek a sötétebb szavak írására.

– Kik támogatnak titeket a lemez készítésében? Ki végzi a produceri munkákat?
Ugyanaz a producerünk, mint a Japanese Robot Invasion albumnál: MaXx a Helalyn Flowers zenekarból. Pontosan tudja, mit kell csinálnia a hangommal és a zenénkkel, sosem okoz csalódást! És hozzá kell tennem, hogy nagy rajongója vagyok a Helalyn Flowersnek, szóval nagy megtiszteltetést, hogy hozzájárul a zenéinkhez!

– Hogyan születtek a dalok? Miből merítettetek inspirációt?
Ahogy már említettem, a világban zajló sötét események lekötik az elmémet, és elsősorban ezekre összpontosítottam. A fő témák a háború, erőszak, vallás és rasszizmus.

– Lesznek vendégzenészek a lemezen, vagy mindenért ti feleltek?
Egyáltalán nincs vendég az albumon. Mindent én magam énekeltem fel, és szeretek sokoldalú lenni, szóval hörgök, énekelek operát, popot… mindent, ami lehetséges a hangommal. Az egyetlen vendégünk Maxx a Helalyn Flowersből, aki a masteringről gondoskodott.

– Vannak már kilátások koncertekre az album megjelenése után?

Ezúttal nem. Nehéz korszak ez a mostani a zenészek számára, egyre nehezebb és nehezebb a koncertszervezés. Túl sok energiát vesz igénybe, és ezt mi inkább a promócióba, dalszerzésbe és a rajongókkal való interakcióba fektetjük.

– A zenélés mellett festesz is, többek között a Lament című EP-tek borítója is a te műved. Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a festészettel? Ez egy régi hobbi, vagy csak nemrég fedezted fel magadnak?
Festek és digitális műveket készítek. Miközben a Lovelorn Dollson dolgoztam, rájöttem, hogy a vizuális munkákat legalább annyira élvezem, mint magát a zenélést. Elkezdtem festegetni a gyerekeim vízfestékével, tetszett, aztán megvettem a saját vízfesték készletemet 🙂 Utána kipróbáltam a rajzszenet, az akrilt… Most pedig digitális képeket készítek. Nagyon élvezem!

– Hogy áll a SIN.SIN szólóprojekted?
A SIN.SIN első albuma október 27-én jelenik meg. Izgulok és félek is. Remélem, megtalálja majd a közönségét.

– Köszönjük szépen az interjút, és sok sikert kívánunk a továbbiakban!
Köszönöm, hamarosan találkozunk!