Mercy Isle

Kassandra Novell neve már nem ismeretlen a female metal világában. Több zenekar is fűződik a nevéhez, énekelt az Enemy Star, a Dameus Calling, a The Mill Dogs és az Orphonic Orchestra együttesekben, emellett tagja volt az Eve’s Apple közösségnek is. Ezúttal új zenekarával ismerkedünk meg!
A Mercy Isle 2014-ben alakult meg, akkor még leginkább amerikai zenészekkel (köztük Kassandrával és férjével, Chaddel), csak a billentyűsük volt holland.
Első daluk, az I’m Gonna Make It 2015-ben jelent meg. Nem sokkal ezután egy sikeres Indiegogo kampányból finanszírozni tudták a négyszámos, Storm című EP felvételeit, valamint egy kisebb turnét az Egyesült Államokban. Ennek keretén belül felléptek a Valkyries Over Atlanta és a DeLand Rock and Metal fesztiválokon.
2016-ban tagcserék történtek. Távozott Cory Scheider gitáros és Adam Maltby dobos, helyükre holland zenészek érkeztek, sőt, innentől már két gitárossal dolgoznak együtt. Így lett a csapat félig amerikai, félig holland.
Műfajukat úgy jellemzik, hogy az európai szimfonikus metal találkozik az amerikai rockzenével. Jellemző rájuk a melodic metal, pop metal és a rock is.
2016 októberében debütált első nagylemezük Undying Fire címmel.

Tagok:
Kassandra Novell – ének
Freek Gielen – gitár
Eelco Slont – gitár
Joop de Rooij – billentyű
Chad Novell – basszusgitár
Ywe Van Der Pol – dob

Facebook: https://www.facebook.com/MercyIsle