Inishmore

Bár maga a zenekar már viszonylag nagy múlttal rendelkezik, jelenlegi formája 2011-ben indult el. Nézzük, hogyan is alakult a power metal csapat pályája!

Az Inishmore 1997-ben alakult Svájcban, és eredetileg csak férfiénekessel, Ramin Dänzerrel dolgoztak együtt. Ez a felállás egészen 2009-ig aktív volt, ezalatt három nagylemezt is kiadtak. 2009-ben a feloszlás mellett döntöttek, és a zenekar két évig inaktív volt. 2011-ben aztán három tag, Pascal Gysi (billentyűk), Fabian Niggemeier (gitár) és Daniel Novosel (basszusgitár) a folytatás mellett döntöttek, és új zenészeket kerestek maguk mellé. Ekkor történt az a lényeges változtatás, hogy a frontember posztot egy hölgyemény, Andrea Schmid töltötte be.
Miután a megújult felállás átdolgozott néhány régi Inishmore dalt, hamar új anyagon kezdtek el dolgozni. A dalszerzés teljes harmóniában telt, az újonnan érkezett tagok friss energiát és új hatásokat hoztak a csapatba, mindenki részt vett a kreatív folyamatokban. 2013-ban énekescsere történt, Andrea Schmid elhagyta a zenekart, helyére Michela Parata érkezett.
2015-ben megjelent negyedik albumuk, a The Lemming Project.

Tagok:
Michela Parata – ének
Fabian Niggemeier – gitár
Jarek Adamowski – gitár
Pascal Gysi – billentyű
Daniel Novosel – basszusgitár
Alex Ortega – dob

Facebook: https://www.facebook.com/inishmoreband