Dorothy

Hazai vizekre evezünk, a Dorothy neve már nem ismeretlen a dallamos punk-rock szerelmeseinek. Ideje, hogy nálunk is helyet kapjanak!

A Dorothy 2011-ben alakult meg Gyöngyösön. A három lány, Dodo, Brigi és Klo ugyanabba a hangszerboltba jártak, így ismerkedtek meg egymással. Miután megalapították közös zenekarukat, hamar koncertezni kezdtek különféle klubokban, fesztiválon. 2012 nyarán aztán stúdióba vonultak, és felvettek négy dalt. Leforgatták első videoklipjüket a Fejjel lefelé című számukhoz, később pedig ezt követte a Szívparancsolat videója.
Első turnéjuk a Road társaságában történt meg 2013-ban, ugyanebben az évben a Tankcsapda előzenekaraként is több helyre eljutottak. 2013 októberében a Hangszerarzenál meghívására a zenekar bemutatkozhatott a budapesti Hangfoglaláson is, a Syma Csarnokban rendezett fény- és hangtechnikai kiállításon.
2013 végén ismét stúdióba vonultak, a korábban felvett négy dal mellé még hatot rögzítettek, ennek eredményeként megjelent 2014-ben debütáló albumuk Fejjel lefelé címmel. Ezen a lemezen egy duettet is hallhatunk a Road frontemberével, illetve feldolgozták az Ezt egy életen át kell játszani című dalt is. Az album a megjelenés hetében a MAHASZ lista harmadik helyén nyitott.
2014 tavaszsa és nyara lemezbemutató koncertekkel telt országszerte, 2015 március végén  pedig közös turnéra indulnak a Phoenix Rt-vel.
2015-ben kiadták második albumukat Jobb, ha hozzászoksz! címmel, 2016-ban pedig egy 555 című kiadványt jelentettek meg.
Idén forgatták le legújabb videoklipjüket Az igazi szenvedély című dalukhoz.

Tagok:
Dodo – ének/basszusgitár
Brigi – gitár/vokál
Klo – dobok

Facebook: https://www.facebook.com/DorothyZenekar