Oracles

A Melodic death metal/extreme metal műfajú zenekar székhelye Belgium, de a tagok között akad amerikai, holland, izraeli és görög is. De hogyan kapcsolódik az Oracles a System Divide és a Dimlight zenekarokhoz? A folytatásból kiderül!

Az Oracles múltja a System Divide zenekarhoz köthető, amelyet egy szerelmespár, a belga Sven de Caluwé és a izraeli Miri Milman (a Distorted korábbi énekesnője) alapított még 2008-ban. A régi olvasók számára a System Divide neve nem lehet ismeretlen, hiszen a 2010-es Ladies on the Stage of Europe játékunkban ők is indultak Izrael színeiben – habár maga a zenekar több nemzetiséget is magába foglalt, Izrael és Belgium mellett holland, illetve amerikai zenészek is erősítették a felállást.
A System Divide 2009-ben egy EP-vel debütált, amely The Collapse címen jelent meg. 2010-ben megjelent első és egyetlen nagylemezük, a The Conscious Sedation. Koncerteztek Izraelben, Kanadában, turnéztak Észak-Amerikában, és több fesztiválon felléptek.
2012-ben ugyan bejelentették, hogy dolgoznak a második albumukon, ám erről csupán egyetlen dal látott napvilágot Ephemera címmel, a már megtervezett albumborító társaságában. Maga a második lemez soha nem jelent meg, 2014 márciusában pedig a zenekar bizonytalan idejű hiátusra vonult. Ennek leginkább az alapító pár, Sven és Miri válása volt az oka, és úgy tűnt, a csapat véglegesen szétszéledt.

2014 decemberében azonban a legutóbbi felállás megmaradt tagjai (Miri kivételével) újra összeálltak, és úgy döntöttek, Oracles néven folytatják tovább. Az énekesnői pozícióra egy ismerős arc, Sanna Salou csatlakozott, aki 2008-tól 2014-ig a görög Dimlight frontasszonya volt.
A megújult csapat 2016-ban adta ki első albumát Myserycorde címmel, 2017-ben pedig egy Dawn of the Sycophant című új dallal jelentkeztek.

Tagok:
Sven de caluwe – ének
Sanna Salou – ének
Mendel bij de Leij – gitár
Steve Miller – gitár
Andrei Aframov – basszusgitár
Ken bedene – dob

Facebook: https://www.facebook.com/thecultoforacles/