At Dawn’s Edge

Kanadából érkezik a következő zenekar, akik magukat melodic metalként jellemzik, de helyet kapnak zenéjükben a szimfonikus és az elektronikus elemek is.
A csapat 2011-ben alakult Torontóban. Zenéjükben nagy szerepet játszik a dallamos ének, a gyönyörű zenekari elemek és a groove-orientált gitár. Nem riadnak vissza attól, hogy különböző hangzásvilágokkal kísérletezzenek, és ezzel új helyet foglalnak el a kanadai metalzenében.
A legtöbb tag Mississaugából származik, de Torontóban ismerkedtek meg. Folyamatosan fejlesztik a hangzásukat és technikájukat, kortárs éllel megtoldva a különféle kulturális dallamokat, hangszereket.  Noha alapvetően metal a műfajuk, de flamenco és középkeleti hangzást is társítanak a zenéjükhöz.
2015-ben kiadtak egy EP-t First Contact címmel, ezen három dal kapott helyet. Ekkor még öten alkották a csapatot, és egy Ashavari Joshi nevű hölgyemény volt a frontasszony. Később három tagúra soványodott a felállás, és énekesnőcsere is történt, Ashavari helyére Tamara Filipovic érkezett.
2017-ben jelent meg debütáló albumuk, a Through Glass Eyes.

Tagok:
Tamara Filipovic – ének
Alexandru Oprea – gitár
Matt Ozzy – gitár

Facebook: https://www.facebook.com/AtDawnsEdge/