MindMaze

Az Egyesült Államokból érkezik a power metalban utazó zenekar, amit egy testvérpár álmodott meg.

A MindMaze 2012-ben jött létre Sarah Teets és Jeff Teets által. Nem ez volt az első nekifutásuk a projektnek, 2004-től 2009-ig, valamint 2010 és 2012 között Necromance néven zenéltek. Ez két demót élt meg, aztán a felfrissített zenekari felállás már MindMaze néven folytatta tovább.
2013-ban megjelent debütáló albumuk Mask of Lies címmel. Az önerőből összehozott és kiadott lemez nagyon pozitív visszajelzéseket kapott, és sikerült berobbanniuk a female metal színterébe. Következő albumuk, a Back from the Edge 2014-ben látott napvilágot. Ezen az anyagon már több vendégzenész támogatta őket, többek között a Symphony X basszusgitárosa, Mike LePond (ő játszotta fel az összes basszust a lemezen), illetve olyan csapatok tagjai is közreműködtek a felvételek során, mint a Stratovarius, Pharaoh, LORD vagy a Draekon.
2015-ben egy EP-t adtak ki a rajongók segítségével, majd 2017-ben megjelent harmadik albumuk, a Resolve.
Elmondásuk szerint egy olyan világban, amelyben a female metal nagyon magas népszerűségnek örvend, ugyanakkor sok az utánzó és a másoló, nehéz egyedit alkotni, de a MindMaze keményen dolgozott és dolgozik azon, kialakítsák saját hangzásvilágukat.

Tagok:
Sarah Teets – ének
Jeff Teets – gitár, billentyűk, vokál
Rich Pasqualone – basszusgitár, vokál
Mark “Truk” Bennett – dob

Facebook: https://www.facebook.com/mindmazeband/