Beyond Visions

Heavy/gothic metal Svédországból.

A zenekar 2007-ben alakult. Az ehhez vezető első kapcsolatfelvétel egy hétköznapi rutinnak volt köszönhető: 2005-ben a gitáros/dalszerző Sauli Ranta napról napra ugyanazon a helyen vásárolt magának cigarettát, ahol Rebecka Heijel énekesnő dolgozott. Beszédbe elegyedtek, és kiderült, hasonló az érdeklődési körük a zenében. Két évvel később elhatározták, hogy közös projektbe fognak, ez lett a Beyond Visions.
Elkezdtek próbálni, és rögzítettek néhány dalt, amiket Sauli írt. Kialakult az első zenekari felállás, és idő volt, mire a különféle stílusokkal kísérletezve megtalálták zenei identitásukat. Végül a kezdeti rock/grunge műfajról egy keményebb, dallamosabb metalhangzásra váltottak át.
Számos koncertet adtak, amelyek segítették őket abban, hogy kialakítsák saját hangzásvilágukat. Sauli 2010-ben kilépett a zenekarból, a megmaradt három tag pedig igyekezett még inkább sajátos hangzást létrehozni.
Első nagylemezük Your Face Is Familiar címmel 2013-ban jelent meg a Sliptrick Records kiadásában. A visszajelzések többnyire pozitívak voltak.
Több tagcserét követően a jelenlegi felállás 2016-ban szilárdult meg, majd 2017-ben kiadták második albumukat Catch 22 címmel, a Bleeding Music Records gondozásában.

Tagok:
Rebecka Heijel – ének
Alexander Berg – gitár
Ludvig Garnås – basszusgitár
Erik Forsberg – dob

Facebook: https://www.facebook.com/beyondvisionsband/