Gone By Sundown

Szimfonikus/epic metal Svédországból.


A Gone By Sundown 2013-ban jött létre Tonie Rombin és Tomas Pedersen által. Az volt az elképzelés, hogy összemixeljék azokat a stílusokat, amelyek hatással voltak rájuk, olyan zenekarok formájában, mint a Mustach, Motörhead és az újabb metalcsapatok. Habár viszonylag gyorsan találtak további tagokat, és rögzítették is első, A wise man’s linger című dalukat, nem sokkal ezután a zenészek közt személyes problémák merültek fel, ezért a projekt jegelésre került.
2017-ben Tonie Rombin úgy döntött, feléleszti a dolgot, és új zenészeket keresett. Lassanként minden posztra talált megfelelő embert – énekesnőjükre, Frida Gradinra véletlenül bukkant rá egy zenészeknek szóló Facebook-csoportban. Miután kialakult az új felállás, dolgozni kezdtek a dalaikon. Számos friss nóta mellett a régebbi Gone By Sundown-munkásságból is leporoltak néhányat, amelyek új köntöst kaptak. 2017 őszén felvették első dalukat Will you remember címmel, és bár videoklipet is forgattak hozzá, ez végül mégsem jelent meg. A számot 2017 decemberében publikálták.
A következő évben újabb tagcserék és változások következtek a zenekari felállásban, majd 2018 szeptemberében megjelent második daluk, az If I can’t feel. A két meglévő számot egy The Endless Path című kislemezen jelentették meg 2018. december 24-én.
2019 októberében jelentkeztek harmadik, a csapat nevét viselő dalukkal, amihez videoklipet is forgattak, ezúttal pedig meg is jelentették azt.

Tagok:
Frida Gradin – ének
Johan Holmström – gitár
Fredrik Lunneberg – gitár
Tonie Rombin – basszusgitár
Mikael Linné – dob

Facebook: https://www.facebook.com/gonebysundownswe/