Ivory Moon

Epic szimfonikus metal Olaszországból.

Az Ivory Moon pontosan húsz évvel ezelőtt, 2000-ben jött létre. Két évvel később rögzítették első anyagukat, ami egy háromszámos demo volt. Ezt követően megjelent debütáló nagylemezük, a 2004-es On The Edge of Time. A zenekar a kezdetektől fogva két frontemberes felállásban dolgozott, egy férfi és egy női énekessel. 2000-ben Gianluca Sbarbati énekessel és Cecilia Serra énekesnővel indítottak, előbbi 2007-ig, utóbbi 2009-ig volt tagja a csapatnak.
2005 végén a többi poszton több változás is történt, majd dolgozni kezdtek második lemezükön, amely 2007-ben jelent meg Human Nature címmel. Ezen az albumon a férfivokált Sandro Manicone vitte.
A következő albumra öt évet kellett várni, ezalatt újabb tagcserék következtek be a zenekarban. Cecilia Serra énekesnő 2009-es távozása után egy rövid ideig Eliza Pezzuto vette át a posztot, de még abban az évben kilépett ő is. 2010-ben Gabriella Aleo lett az új frontasszony.
2012-ben érkezett a harmadik nagylemez, a Dark Time. Ezt újabb nagyobb kihagyás követte, nyolc éven át nem jelent meg új album. Ebben a nyolc évben ismét történtek cserélődések a posztokon, az énekesek is változtak: Gabriella 2013-ban távozott a zenekarból, Sandro pedig körülbelül 2014-ben, bár erről nincs pontos információ. Annyi biztos, hogy 2014-től Claudio Pernice dolgozott a férfiénekes poszton, de már ő sem tagja a csapatnak. Szintén 2014-ben érkezett a zenekarba jelenlegi énekesnőjük, Loretta Venditti.
2019-ben az Ivory Moon új löketet kapott, friss zenekari felállással: új dobos, új billentyűs, és régi-új gitáros érkezett – Andrea Campisano ugyanis 2000-től 2005-ig basszusgitárosként tevékenykedett a csapatban, 2019-től aztonban gitárosként tért vissza. Új férfiénekest is találtak Patrizio Izzo személyében. A megújult zenekar 2020. október 2-án jelentkezett negyedik albumával, amely Lunar Gateway címmel jelent meg a Volcano Records & Promotion kiadásában. Elmondásuk szerint az új album alapvetően hű maradt a korábbi, klasszikus Ivory Moon hangzásvilághoz, de némi modern elemekkel is megtámogatták az új dalokat.

Tagok:
Loretta Venditti – ének
Patrizio Izzo – ének
Fabrizio Zucchini – ritmusgitár
Andrea Campisano – gitár
Fabrizio Sclano – basszusgitár
Fabio Bonuglia – billentyű
Emiliano Cantiano – dob

Facebook: https://www.facebook.com/ivorymoonofficial/