Elarmir

Szimfonikus/power/melodic death metal Olaszországból.

Az Elarmir születése 2010-re tehető, eredetileg egy zenei és művészeti szólóprojektként jött létre, amit Alex Trotto dalszerző álmodott meg. Műfaji elképzelése a kezdetekben Technical Death metal volt, epic és black metal árnyalatokkal.
A projekt első EP-je Towards the End címmel 2012-ben jelent meg. Lassanként kinőtte magát a dolog rendes zenekarrá, változatos összetételű felállással, ez pedig lehetővé tette, hogy különféle fesztiválokon játszhassanak.
Kisebb szünet után a projekt 2014-ben újraindult, ekkortájt Alex Trotto inkább már a death metal irányába mozdult el komponálás közben. 2015-ben elkészült egy teljes album Human Wisdom címmel. Ezen már újabb stílusjegyek is megmutatkoznak, az alapot adó tech death metal mellé az új zenészek olyan elemeket is magukkal hoztak, mint a jazz, groove vagy a prog-rock.
2016-ban Alex megváltoztatta a zenekari felállást, újabb célokra koncentrálva. Ez a művészeti út természetesebbé és elegánsabbá vált, köszönhetően az újonnan bekerülő énekesnőnek, Gabriella Aleonak.
Az Elarmir második albuma Come, Feel, Action címmel 2018-ban jelent meg.

Tagok:
Gabriella Aleo – ének
Alex Trotto – gitár
Giovanni Toto – gitár
Nicola Pedrali – dob
Luca Brian Santoro – hörgés
Davide Frassine – basszusgitár

Facebook: https://www.facebook.com/Elarmir