Secret Rule

secret ruleOlasz Melodic Metal zenekar, akik többek között Magyarországon is felléptek már.

A zenekar 2014-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy erőteljes ritmusokkal és fülbemászó dallamokkal valami különleges hangzásvilágot hozzon létre. 2015 februárjában kiadták debütáló lemezüket Transposed Emotions címmel, dalai keveréket alkotnak tényekből és mesékből, napjaink társadalmát elemzi egy posztapokaliptikus korszakban. Bár a számok nem kapcsolódnak egymáshoz, mégis értelmezhető az anyag koncepciós albumként.
Kezdetben még csak Olaszországon belül adtak néhány koncertet, később turnéra indultak, amely érintette Svájcot, Németországot, Hollandiát, Belgiumot és Nagy-Britanniát is. Részt vettek a brit SOS Feszten és a belga Wizz Feszten, ahol nagy sikernek örvendhettek.
2015-ben a csapat stúdióba vonult, hogy felvegye második, Machination című albumát. A billentyűkért a Sonata Arcticából ismert Henrik Kilgenberg felelt, és olyan nevek vendégeskedtek a felvételekben, mint Stefan Helleblad (Within Temptation), Timo Somers (Delain), Fabio D’Amore (Serenity) és Janneke De Rooy (Paper Doll Decay).
Az album 2016. június 24-én jelent meg a Scarlet Records gondozásában. Lemezbemutató turnéjuk egyéb országok mellett hazánkat is érintette. Emellett játszottak Svájcban a Serenity előtt, Olaszországban pedig a Delain előzenekaraként léphettek színpadra.

Tagok:
Angela Di Vincenzo – ének
Andy Menario – gitár
Michele Raspanti – basszusgitár
Nicola “Nyk” Corrente – dob

Facebook: https://www.facebook.com/secretruleband