Drastic Times – új zenekar az Ideas legénységével

Nagy bejelentést tett a tatabányai Ideas zenekar. Király Anna énekesnő év eleji távozása óta csend volt körülöttük, ám most közleménnyel tértek vissza hivatalos Facebook oldalukon – alább ezt közöljük le változtatás nélkül.

“Szeptember 4-én, jövő hét pénteken új videoklippel és digitális single-lel szólal meg első ízben az új formáció, melynek élén Suták Vanda énekesnő áll, a hangszeresek, vokalisták pedig az Ideas jelenlegi tagsága: Preil Tibor, Békési László, Torma Mihály és Seres Krisztián. Bár első körben a dalok magyar nyelvűek lesznek, idővel készülnek majd angol verziók is.

Suták Vanda énekesnő az új zenekarról:
“Nagyon szeretek a srácokkal együtt dolgozni. Mindannyian másban vagyunk jók, sokszínűség jellemzi a saját ízlésünket is, így mindig adódnak változatos ötletek – mindezt természetesen a metal berkein belül! A Drastic Times-t – a név kötelez – 2020 eseményei és a bennünk kavargó érzések, gondolatok teremtették. Mindig igyekszünk komolyabb, mélyebb témákat dalszövegekbe önteni, a zenénken keresztül pedig érzelmeinket átadni egy-egy történet kapcsán.”

Az új dal egy kifejezetten vegyes, több stíluson átívelő ötvözet, melyben megtalálható az igazi, erőteljes gótikus és power metal, modern elemek, súlyos, lejjebb hangolt gitárok és doomos riffek, tiszta női és férfi ének, illetve hörgés és károgás is.

A zenekar közleménye az Ideas jelenlegi helyzetével kapcsolatban:
“Az Ideas továbbra is létezik, nem oszlott fel, nem váltott nevet, de jelenleg most egy inaktív állapotban van. A jövőben, ha úgy alakul, és a körülmények is adottak, az Ideas is fel tud majd lépni, koncertezni. A Drastic Times viszont egy új zenekar, új dalokkal, ez van a fókuszban. Nincs kizárva persze, hogy koncerten előveszünk majd bónuszként egy-egy Ideas dalt, de akkor sem a szimfonikus slágereket, hanem inkább az első három lemezről, tehát a súlyosabb, eklektikusabb, esetenként hörgős tételeket. A tagokban van átfedés, és természetesen az Ideassal szerzett rutint is felhasználjuk a Drastic Times-ban, de két külön zenekarról van szó.”

A zenekar facebook-oldala: https://www.facebook.com/drastictimesmusic/